
- 25 Οκτωβρίου 2017
- 0 Μου Αρέσει
- 546 Προβολή

Υλικά:
1100 γρ. κολοκύθα κίτρινη γλυκιά
500 γρ. φύλλο κρούστας
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
380 γρ. καρύδια
50 γρ. σουσάμι
200 γρ. βούτυρο
κανέλα
Υλικά για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
700 ml. νερό
½ λεμόνι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα από έξω και την κόβουμε σε κομμάτια
- Τρίβουμε τα κομμάτια στον ρεντέ (τρίφτη στο χοντρό) μέσα σε ένα λεκανάκι
- Όταν τελειώσουμε το τρίψιμο ρίχνουμε μέσα και την ζάχαρη και τα αφήνουμε για 40-45 λεπτά να μαλακώσει η κολοκύθα και να βγάλει τα ζουμιά της
- Σε ένα άλλο λεκανάκι στύβουμε καλά την τριμμένη κολοκύθα και τον ζωμό τον κρατάμε για το σιρόπι
- Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρόλι τη ζάχαρη το νερό και το ζωμό από την κολοκύθα και τα βάζουμε να βράσουν για 8 λεπτά προσέχοντας να μην φουσκώσει το σιρόπι
- Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, λιώνουμε και το βούτυρο και στρώνουμε ένα φύλο κάτω στον πάγκο μας το βουτυρώνουμε, προσθέτουμε άλλο ένα φύλο από πάνω
- Μετά στρώνουμε τριμμένη κολοκύθα, κανέλα και τυλίγουμε ρολό απαλά
- Τα μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία
- Τέλος αλείφουμε όλα τα ρολά με βούτυρο πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160/170 βαθμούς για 45/50 λεπτά
- Το σιροπιάζουμε και είναι έτοιμο
Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στο βίντεο
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.